Dobrohudie 2024

Termín: od 6.8.2024 do 8.8.2024

Letnú hudobnú školu s lektorom Dobroslavom Kortmanom pripravuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici. Je určená deťom vo veku 8 – 16 rokov, aktívne hrajúcim na hudobné nástroje, predovšetkým z inštrumentára zloženia ľudovej hudby. Mladí muzikanti budú mať možnosť zoznámiť sa s repertoárom ľudových piesní stredného Považia.

Uskutoční sa 6. – 8. augusta 2024 (utorok-streda-štvrtok) v Penzióne pod Strážovom v Pružine.  

Maximálny počet účastníkov: 25

Bližšie informácie: e-mail: dana.mahutova@pospb.sk, tel: 0917 787 062


Koncert letnej hudobnej školy DOBROHUDIE 2024

7. august 2024 o 19.00 h - letná terasa Penziónu pod Strážovom v Pružine

Letnú hudobnú školu (6. - 8. august 2024) s lektorom Dobroslavom Kortmanom pripravuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci s Penziónom pod Strážovom v Pružine.


12.8.2024

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo v dňoch 6. až 8. augusta 2024 v Pružine letnú hudobnú školu DOBROHUDIE 2024. V Penzióne pod Strážovom sedemnásť mladých hudobníkov pracovalo tri dni pod vedením lektorov: Dobroslava Kortmana, Bohuslava Kortmana a Samuela Šaržíka. Regionálnemu repertoáru piesní z Púchovskej doliny, Streženíc, Marikovej, Papradna, Štiavnika, Makova, Praznova, Ďurčinej a Hornej Poruby sa venovali v dvoch samostatných dielňach – píšťalkárskej a sláčikovej. Zároveň sa stretli aj pri spoločnom hraní. Motiváciou pre všetkých bol aj pripravovaný podvečerný koncert na letnej terase penziónu pre rodinných príslušníkov, priateľov a verejnosť. Mladí muzikanti v letnej hudobnej škole dostali množstvo cenných rád a ukážok štýlotvorného hrania regionálneho repertoáru a okrem odbornej práce lektorov, bola medzi nimi i motivácia a vôľa navzájom si pomôcť.

Po rokoch jednodňových DOBROHUDÍ a vďaka už tretej viacdňovej letnej hudobnej škole sa podarilo posunúť ďalej mladých hráčov na hudobné nástroje v interpretácii piesní predovšetkým z inštrumentára ľudovej hudby. Nezabudnuteľné zážitky, ale predovšetkým hudobné poznatky zo spoločného hrania im pomôžu pre ďalší hudobný rast.

POS PB, august 2024

Miesto konania

Penzión pod Strážovom, Pružina

Fotogaléria

57 fotografií