Jasenické nôtenie 2024

Termín: od 24.8.2024 do 25.8.2024

26.08.2024

Obec Jasenica v spolupráci s POS v Považskej Bystrici pripravili festival hudby, spevu a tanca Jasenické nôtenie v dňoch 24. a 25. augusta v kultúrno-športovom areáli v Jasenici. Sobotňajší program patril večernému koncertu – predstavili sa žilinská skupina Freya a skupina Gorale s programom Pocta Čechomoru.

Nedeľný program začal o 10.00 h Slávnostnou svätou omšou. Na POVAŽÍ JE DEDINA bol názov popoludňajšieho programu, ktorý začal o 15.00 h. Predstavili sa v ňom domáca spevácka skupina Dúbrava, folklórne skupiny Javorníček z Hvozdnice a Podžiaran z Papradna. S programom Z DOLÍN Z HORNÉHO TRENČIANSKA sa predstavili folklórne súbory Považan a Seniorpovažan s ľudovou hudbou z Považskej Bystrice. Pripravené boli i zábavné atrakcie pre deti, stánky s občerstvením a záver programu už tradične patril žrebovaniu tomboly.


13.08.2024

Obec Jasenica a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja Vás srdečne pozývajú na Jasenické nôtenie. Festival hudby, spevu a tanca sa uskutoční v dňoch 24. - 25. augusta 2024 v kultúrno-športovom areáli v Jasenci. Sobotňajší večer bude patriť koncertu, v rámci ktorého sa predstavia skupina GORALE, pocta ČECHOMORU a žilinská kapela Freya. V nedeľu o 10.00 h sa uskutoční slávnostná svätá omša. Kultúrny program s názvom NA POVAŽÍ JE DEDINA bude pokračovať o 15.00 h vystúpením folklórnych skupín DÚBRAVA z Jasenice, JAVORNÍČEK z Hvozdnice a PODŽIARAN z Papradna. V záverečnom programe Z DOLÍN HORNÉHO TRENČIANSKA sa predstavia folklórny súbor POVAŽAN a SENIORPOVAŽAN z Považskej Bystrice. Pripravené budú aj zábavné atrakcie pre deti, občerstvenie a tombola.

Fotogaléria

28 fotografií